Stichting NEWTON film is een toegewijde organisatie die zich inzet voor het bevorderen van bewustzijn, begrip en sociale verandering in de maatschappij. We zijn ervan overtuigd dat films de kracht hebben om ons te laten kennismaken met andere belevingswerelden, ons inzicht te geven in de ervaringen van anderen en diepgaande discussies te stimuleren. Door taboes te doorbreken en belangrijke maatschappelijke vraagstukken bloot te leggen, dagen ze ons uit om kritisch na te denken en een positieve verandering teweeg te brengen.

Onze missie is om bewustzijn en sociale verandering centraal te stellen in onze samenleving. Door het ondersteunen van impactvolle filmprojecten dragen we bij aan het bevorderen van begrip en het creëren van een betere wereld.

stichting NEWTON film – bestuur en directie

Het bestuur van stichting NEWTON film bestaat uit drie onbezoldigde bestuurders en fungeert als controleorgaan om de koers te waarborgen en de visie en missie van de stichting te realiseren. Annerose Langeveld geeft als directeur en producent samen met Ton van Zantvoort inhoud, invulling en leiding aan het werk van de stichting. De films op de site zijn gemaakt door diverse regisseurs zoals Ton van Zantvoort, Guido Hendrikx, Luuk bouwman, Josefien van Kooten, onder leiding van ervaren film coaches zoals Joost Seelen en met behulp van tientallen ervaren filmprofessionals, zoals onder andere cameramensen David Spaans, Jean Counet, geluidsmensen Olivier Nijs, Menno Euwe, editors Nicole Hálová, Barbara Hin, Ralf Verbeek, componisten zoals Roy Bemelmans, sounddesign Jeroen Goeijers, en nog tientallen anderen. De administratie vindt plaats in Breda bij B-Pac.

Koen van Grinsven, voorzitter van Stichting NEWTON film, is een gedreven professional in de wereld van biotechnologie en wetenschap. Met een indrukwekkende achtergrond als leider in de industrie brengt Koen waardevolle ervaring en expertise met zich mee. Zijn bewezen leiderschap en passie voor sociale verandering maken hem een waardevolle aanwinst voor onze missie. Samen werken we aan bewustzijn en een betere wereld door middel van impactvolle filmprojecten.

Etienne, onze secretaris, brengt als socioloog en onderzoeker in het maatschappelijk domein een schat aan ervaring en expertise met zich mee. Vanuit zijn achtergrond als senior onderzoeker bij het CAOP, een stichting die zich inzet voor een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en bijdragen, heeft hij kennis van onderzoek en advies over complexe maatschappelijke vraagstukken. Met Etienne aan boord kunnen we rekenen op zijn betrouwbaarheid, deskundigheid en een sterke verbondenheid met de doelstellingen van stichting NEWTON film.

Marcel, onze gewaardeerde penningmeester, is een essentieel lid van ons team. Met zijn brede ervaring als teamleider in een dynamische werkomgeving brengt hij waardevolle kwaliteiten naar onze stichting. Marcel heeft een scherp oog voor detail en is bedreven in gegevensanalyse, inclusief het werken met financiële informatie en het beheer van vermogens. Zijn toewijding en betrokkenheid en kritische houding maken hem een waardevolle schakel in het realiseren van een gezonde koers voor onze stichting. Hij draagt bij aan het succes van NEWTON film met zijn inzet en betrokkenheid bij al het werk tot nu toe.

Annerose is directeur en producent bij NEWTON film. Met haar uitgebreide ervaring en expertise in de filmwereld, leidt en organiseert zij de producties. Annerose heeft bewustzijn gecreëerd rond urgente maatschappelijke kwesties, zoals het uitsterven van diersoorten, vanuit haar achtergrond in de beeldende kunst. Als producent is zij betrokken geweest bij diverse documentaires, zoals onder andere a TRAVELER’S GUIDE (2022), en heeft ook verschillende rollen vervuld in vrijwel al onze films.

Ton van Zantvoort is een getalenteerde regisseur, cameraman en editor. Met zijn veelzijdige vaardigheden en passie voor het vak, leidt hij veel creatieve en visuele aspecten van de producties. Ton heeft een indrukwekkende staat van dienst en heeft meer dan 50 internationale prijzen gewonnen op grote gerenommeerde A-list film festivals. Hij brengt in onze stichting zijn unieke artistieke visie en expertise naar voren om onze doelen te verwezenlijken.
zie tonvanzantvoort.nl

Het ontstaan Stichting NEWTON film
NEWTON film is een bekende naam in de filmwereld sinds 2005, toen Ton van Zantvoort zijn eenmanszaak oprichtte. Naast zijn zakelijke en betrouwbare karakter, omarmde de naam “NEWTON film” tevens een speelse knipoog naar “Een nieuwe Ton film”. Na een aantal jaar kwam Annerose Langeveld als producent aan boord en later werd de organisatie omgezet naar een BV vanwege de eisen van het CoBO fonds. De stichting stelt ons in staat om onze ideële doelstelling beter te realiseren en meer ondersteuning te bieden voor toekomstige projecten, waardoor we een nog grotere maatschappelijke impact kunnen bereiken, zowel in Nederland als daarbuiten. Zo werken we samen aan een duurzame en blijvende verandering.