LUCKY LOBSTER2024-05-01T15:24:22+02:00
  • Cor Fondse en Willem vissers Documentaire
  • Zeeuwse-visser-Cor-Fondse met Hond Max
  • Lucky-Lobster-Documentaire-Zeeuwse-visser-Cor-Fondse-Breskens Zeeland
  • Lucky-Lobster-Documentaire-Zeeuwse-visser-Cor-Fondse-(11)
  • Lucky-Lobster-Documentaire-Zeeuwse-visser-Cor-Fondse-(22)
  • Lucky-Lobster-Documentaire-Zeeuwse-visser-Cor-Fondse-(5)
  • Lucky-Lobster-Documentaire-Zeeuwse-visser-Cor-Fondse-(19)

Lucky Lobster

Een eigenwijze oud visserman woont op zijn visserschip in de haven waar hij vasthoudt aan zijn ouderwetse levensstijl terwijl de wereld om hem heen verandert en de modernisering van de haven zich meer en meer opdringt.

regie, scenario & camera: Els Remijn
montage, advies & nabewerking: Ton van Zantvoort
geluidsnabewerking: Ronnie van Overveld
omroep:
Omroep Zeeland
taal: Nederlands
lengte: 78 minuten
verwacht: september 2024

Bekijk de trailer – binnenkort online

LUCKY LOBSTER
Logline:
Een eigenwijze oud visserman woont op zijn visserschip in de haven waar hij vasthoudt aan zijn ouderwetse levensstijl terwijl de wereld om hem heen verandert en de modernisering van de haven zich meer en meer opdringt.

Synopsis:
Cor Fondse woont als één van de laatste traditionele Zeeuwse oud visser mannen op zijn visserschip in de haven van Breskens samen met zijn hond. Zijn grappig uitgedoste schip dient niet alleen als zijn thuis, maar ook als een ongewone eetgelegenheid waar hij klanten bedient aan een lange tafel en er zijn geliefde Oosterschelde kreeften, palingen en oesters voorschotelt. Dit doet hij op zijn eigen onaangepaste en botte manier die duidelijk afwijkt van de norm.

Cor verzet zich tegen de moderne tijd en alle geschreven en ongeschreven regels die daarbij komen kijken. Hij creëert daarom een eigen veilige plek op zijn traditionele schip waar zijn regels gelden en waarmee hij zich wapent tegen de snelle veranderingen om hem heen. Hij houdt stevig vast aan de oude vroegere visserscultuur die in de snel veranderende wereld langzaam maar zeker verdwijnt.

In de winter wanneer de toeristen verdwijnen en het stil wordt in de haven van Breskens zoekt Cor zijn heil op het water en legt hij met zijn schip aan in andere Zeeuwse havens. Terwijl hij vaart over de Oosterschelde gaat er van alles mis en kijkt hij met weemoed terug op zijn turbulente leven.

In de loop van de tijd kost het Cor steeds meer moeite om zijn klanten te bedienen. Terwijl hij voor zijn ogen de haven ziet veranderen met de komst van moderne flats gaat zijn gezondheid achteruit en wordt hij geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven. Dwingt dit hem tot een andere koers? En verdwijnt daarmee één van de laatst overgebleven traditionele visser mannen uit de haven?

Het tragisch komische verhaal van LUCKY LOBSTER leidt soms tot humoristische taferelen maar laat ook de worsteling zien van een man die moet omgaan met de onvermijdelijke veranderingen van het leven en de teloorgang van het oude vissersbestaan.

Productie, scenario, camera en regie
Els Remijn

Montage, advies en nabewerking
Ton van Zantvoort

Geluidsnabewerking
Ronnie van Overveld

Met speciale dank aan

Cor Fondse & Mack
Margriet de Groot- Fondse
Jan Willem de Groot
Gaby Erasmus
Willem Tulpe
Pete Steketee
Mark van Dorpen
Jan en Angélique Zoeteweij
Cas Zoeteweij

Daan en Monique Touw
Wessel Touw
Ben Lamberts
Philippe Deweirt
Els Liegeois
Martin Schrooten
Pol Poldervaart
Ton Krab
Naomi Quaak
Piet Vasseur
Adrie Oosterling

Gemeente Tholen
Haven Breskens
Haven Stavenisse
Haven Yerseke
Café De Platte Knoop
Café de Kleine
Bravis ziekenhuis
Open Studio B.V. Amsterdam

Deze film is tot stand gekomen met steun van Omroep Zeeland, Amarte Fonds & NEWTON film

Lucky-Lobster - documentaire Cor Fondse
Date Festival Additional Country City Q&A

VERTONINGEN EN KORT NIEUWS

VERTONINGEN Onze film  a WORLD to SHAPE, staat gepland voor enkele speciale vertoningen, zoals in Oosterhout op 8 oktober, waar de film wordt vertoond in combinatie met een heerlijk 3-gangen diner. Je kunt je ticket hier reserveren. We zijn vereerd dat de film is geselecteerd in competitie op het INNF Innsbruck Nature [...]

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top