• green acadamy award winner ton van Zantvoort - a WORLD to SHAPE
  • Cinecitta tilburg een avond met

GREEN ACADEMY AWARD – a WORLD to SHAPE

WINNAAR GREEN ACADEMY AWARD + PUBLIEKSPRIJS

We zijn blij dat onze film “a WORLD to SHAPE” de Green Academy Award heeft gewonnen in de categorie documentaire.
edit 02-07: Twee dagen later won de film ook de publieksprijs op het 10e Arquiteturas Film Festival, in Porto.

Je kan deze week de film nog twee keer op het grote doek zien. Op vrijdag 30 juni om 21.00 uur bij Cinecitta in Tilburg, gevolgd door een gesprek met regisseur Ton van Zantvoort. Daarnaast zal a WORLD to SHAPE op donderdag 29 juni te zien zijn tijdens het 10e Arquiteturas Film Festival in Portugal, op de locatie Casa Comum om 15.45 uur.

De Green Academy Awards is een non-profit filmvereniging die zich inzet voor het behoud van het milieu en het bevorderen van een symbiotische relatie tussen mens en natuur. GAA streeft ernaar om bewustzijn te creëren over de voortdurende milieudegradatie sinds de industriële revolutie, door middel van krachtige films die duurzaamheid en preventie van klimaatverandering belichten.

10e Arquiteturas Film Festival, donderdag 29 juni, Casa Comum om 15.45 uur.
Het thema van de 10e editie van het Arquiteturas Film Festival, ‘Where Life Happens’, reflecteert op architectuur buiten de gebouwde vorm. Het festival maakt gebruik van bewegende beelden als middel om architectuur te bevorderen, met naast filmvertoningen ook lezingen, rondleidingen en installaties. Het festival vindt plaats van 27 juni tot 1 juli 2023 en is verdeeld in drie hoofdsecties: het Officiële Programma, het Gastinstelling Programma en het Competitie Programma, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Cinecitta, Tilburg, vrijdag 30 juni om 21.00 uur
Regisseur Ton van Zantvoort neemt je mee op een boeiende reis naar de vindingrijkheid van de Nederlandse ontwerpers Nienke Hoogvliet en Dave Hakkens, die zich inzetten om een positieve impact op de wereld te maken. Na de vertoning is er een Q&A-sessie met filmmaker Ton van Zantvoort, waarbij je de kans krijgt om dieper in de film te duiken en de ambities en uitdagingen van Nienke en Dave te verkennen. Mis deze inzichtelijke discussie over hun innovatieve benaderingen van duurzaamheid en hun zoektocht naar een betere toekomst niet.