• Top 10 best of IDFA
 • filmische-documentaire-aanrader
 • Beste-documentaire-2018-IDFA
 • Dick-verdult-festivals

NEWTON film • CREATIEVE DOCUMENTAIRE PRODUCTIE

NEWTON film produceert onafhankelijke creatieve documentaires met een sociaal maatschappelijk karakter. NEWTON film’s ervaring, professionele aanpak en betrokkenheid bij zowel crew als personages gedurende het hele proces van de film is de sleutel voor succes. Onze films zijn geselecteerd en bekroond op gerenommeerde documentaire- en filmfestivals.

NEWTON film werkt met de beste professionals uit het veld en  regelt het beste team voor ieder project. NEWTON film heeft professionele audiovisuele apparatuur, zoals 4K en HD camera’s, geluid, mixer, licht apparatuur en PC/ Mac montage suite.
NEWTON film maakt tevens opdrachtfilms voor overheidsinstellingen (zoals de Europese Unie, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de provincie Noord -Brabant) omroepen (zoals VPRO, EO, Omroep Brabant), instellingen (zoals Fontys, het Liliane Fonds) en bedrijven (zoals AMSL, TNT, Pernod Ricard)

ONTSTAAN VAN NEWTON FILM

NEWTON film is opgericht in 2004 door Ton van Zantvoort (Heesch, 1979). Na het Grafisch Lyceum met succes te hebben afgerond, studeerde hij in 2003 cum laude af aan de Academie St. Joost in Breda richting audiovisueel. In 2006 beleefde zijn debuutfilm GRITO de PIEDRA z’n wereld première tijdens het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA).

Zijn tweede feature a BLOOMING BUSINESS maakte hij in co-productie met de VPRO en werd vertoond op grote film festivals en tevens wereldwijd uitgezonden. Na het produceren van zijn eigen documentaires, begon hij documentaires voor andere jonge regisseurs te produceren zoals o.a. DAY IS DONE* van Guido Hendrikx, VALLEND van Jef Monté  en Dick Verdult van Luuk Bouwman.
meer over Ton van Zantvoort

 • project-management-het-maken-van-een-film

  PASSIE ALS DRIVER VOOR SUCCES

  Voor "Projectie" een project management vakblad van IPMA, schreef Ariane Moussault een uitgebreid artikel over de totstandkoming van een documentaire film. Mijn film SCHAPENHELD was de praktijkcase. Het maken van een documentaire film [...]

 • Trouw-beste-filmmomenten-2019

  TROUW: DE VIJF FILMMOMENTEN VAN 2019

  Niet te missen is SCHAPENHELD(21 februari in de ­bioscoop) waarin documentairemaker Ton van Zantvoort de strijd volgt van een van de laatste, traditionele schaapherders in Nederland. Stijn vecht op de Brabantse hei voor zijn [...]

 • TOP 10 BESTE FILMS VAN IDFA 2018

  SCHAPENHELD IN TOP 10 BESTE FILMS VAN IDFA 2018

  TOP 10 BEST OF IDFA 2018 live talkshow De documentaire SCHAPENHELD is geëindigd met een 8.9 in de top 10 van beste films volgens het IDFA publiek. De publieksprijs werd uitgereikt tijdens [...]

 • IDFA premiere Ton van Zantvoort

  IDFA WERELDPREMIÈRE

  De wereldpremière van SCHAPENHELD op IDFA 2018 in EYE Filmmuseum was een groot succes. [...]

international-film-festival-logos