• Filmmaker inhuren

documentaire regisseur | filmmaker | corporate film regie |

Bent u op zoek naar een ervaren documentaire regisseur of filmmaker? Werkt u bij een productiebedrijf of omroep, heeft u een bijzonder documentaire film idee en zoekt u de bijpassende film regisseur die dit creatief weet om te zetten naar een krachtige filmische vertelling? Wij leveren freelance regie werkzaamheden aan diverse omroepen, filmproductiebedrijven en instellingen. Met onze passie voor het vak gaan we graag aan de slag om het beste script, scenario of treatment te bedenken om dit vervolgens te realiseren. Wij werken met meerdere ervaren regisseurs, maar de meeste films op onze website zijn geregisseerd door de documentaire regisseur / filmmaker Ton van Zantvoort. Voor zijn documentaire regie producties heeft hij tientallen internationale prijzen gewonnen op gerespecteerde internationale festivals. De regisseur is enorm creatief, enthousiast en een doorzetter die zich volledig in het project stort, zodat het hoogst haalbare mogelijk wordt. Aangezien hij erg veel camera- en editing- ervaring heeft, weet hij exact waar hij rekening mee moet houden om creatief, inhoudelijk en productief de beste film te maken. Hij heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden die hij als regisseur erg goed weet te benutten. Hij weet zijn personages zeer goed op hun gemak te stellen. Hij kan in een zeer korte tijd erg dichtbij komen en weet snel de juiste snaar te raken.

Bekijk hier zijn werk als regisseur https://newtonfilm.nl/director/

Hij is een enthousiaste, spontane en gedreven film regisseur. Betrouwbaar, flexibel, creatief, productief en punctueel. Ieder project is voor hem als regisseur uniek en benadert hij creatief en persoonlijk. Hij is technisch goed onderlegd en heeft ook veel kennis van camera’s, editing mogelijkheden, beeldbewerking, e.d. Per project of onderwerp bekijkt hij welke vorm en regiestijl het meest geschikt is voor die betreffende film. In zijn regie keuzes combineert hij vaak intieme menselijke portretten met een poëtisch gestileerde stijl. Vaak hanteert hij ook als regisseur zelf de camera (camjo). Zijn camerastijl is intiem, dynamisch en cinematografisch. Met zijn zoom- en lichtgevoelige prime lenzen creëert hij prachtige filmische shots met veel scherpte diepte. Ook in het donker weet hij prachtige filmische cameraopnames te maken. Hij heeft heel erg veel regie ervaring in het buitenland, zoals o.a. Gambia, Ghana, Kenia, Thailand, Laos, Vietnam, Bolivia, Ecuador, Peru, Jamaica, Costa Rica, etc. Zes maanden verbleef de regisseur voor een filmproductie in Zuid-Amerika om op 4200 meter hoogte in Potosí, Bolivia onder barre omstandigheden de documentaire GRITO de PIEDRA te maken. Zijn debuut regie film werd o.a. vertoond op IDFA en uitgezonden op ARTE/ZDF. De internationaal bekroonde documentaire a BLOOMING BUSINESS maakte hij onafhankelijk (regisseur, cameraman, editor) en werd een coproductie met de VPRO. Voor de documentaire DE BENNO TAPES werd hij als documentaire regisseur gevraagd door film productiebedrijf van Osch. Voor zijn film SCHAPENHELD heeft hij veel prijzen gewonnen voor de cinematografie en voor meer recent werk bekijk bijvoorbeeld de trailer van a WORLD to SHAPE. Hij heeft tientallen lange en korte films geregisseerd in samenwerking met of in opdracht van o.a.

  • de omroep zoals  ARTE/ZDF, VRT, KRO-NCRV, HUMAN,  VPRO (2doc, Tegenlicht), AVROTROS (CloseUp), EO , BOS, Omroep Brabant, TVwest, L1, ETV
  • overheden zoals de Europese Unie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, Gemeente Breda e.d.
  • instellingen zoals TU-Eindhoven, Fontys Hogescholen, Voedingscentrum, het Liliane Fonds, Tropen Museum, KPO Roosendaal, Stichting Mentorschap West-Brabant, e.d.
  • Bedrijven zoals ASML, TNT, SAFE, Hydreco, ACLegal, Pernod Ricard, Jameson Whiskey, Oceanwide expeditions, Submarine, DTV Consultants, Pro Ebike, Coosto, Tocano, e.d.
  • Medische sector zoals Erasmus UMC, Amsterdam UMC, Springer Healthcare, Soteria Medical, ZBW Zorg, Inocare, CuraeVitel Balie en diverse zorginstellingen zoals Avirazorg.