• Filmmaker inhuren

freelance cameraman | director of photography | cinematograaf | camjo gezocht?

Bent u op zoek naar een ervaren, professionele freelance cameraman of DOP / DP (Director of photography) ? Heeft u voor een documentaire productie, registratie, bedrijfsfilm of televisieprogramma een freelance cameraman of cinematograaf nodig? Wij leveren professioneel freelance camerawerk aan diverse omroepen en bedrijven. Met ons enthousiasme, perfectionisme en passie voor het vak gaan we graag voor u aan de slag om het beste beeldmateriaal aan te leveren. Wij werken standaard met één professionele en ervaren freelance cameraman, maar afhankelijk van de productie kunnen we ook meerdere ervaren goede freelance cameramensen leveren. Per productie bekijken we welke freelance cameraman daar het beste bij past. Voor de meeste producties zal de ervaren freelance cameraman en regisseur Ton van Zantvoort de cinematografie verzorgen. Voor zijn documentaire camerawerk heeft hij tientallen internationale prijzen gewonnen op gerespecteerde internationale (A-) festivals. Hij is een enthousiaste, creatieve freelance cameraman met veel doorzettingsvermogen. Hij verdiept zich in elke klus, zodat er het hoogst haalbare uit gehaald kan worden. Aangezien hij heel veel regie- en editing-ervaring heeft, denkt hij als freelance cameraman altijd mee of er niets vergeten wordt.

Bekijk hier zijn werk als cameraman en DOP https://newtonfilm.nl/cinematographer-dop/

Hij heeft erg goede sociale vaardigheden en weet zijn karakters erg goed op hun gemak te stellen. Hij kan dus als freelance cameraman in een zeer korte tijd erg dichtbij komen en weet snel de juiste snaar te raken. Zijn camerastijl is intiem, dynamisch en cinematografisch. Hij heeft meerdere grote sensor, 4K resolutie camera’s, maar de filmcamera die hij momenteel het meest gebruikt is de Sony FX9, FX6, FX3. Hij heeft verschillende cinematografische film lenzen. Met zijn zoom- en lichtgevoelige prime lenzen creëert hij prachtige filmische shots met veel scherpte diepte. Ook in het donker weet hij prachtige filmische cameraopnames te maken. Het camerawerk is van speelfilmkwaliteit en biedt ook veel mogelijkheden voor de nabewerking en grading.

Voor zijn film SCHAPENHELD heeft hij veel prijzen gewonnen voor de cinematografie en voor meer recent werk bekijk bijvoorbeeld de trailer van a WORLD to SHAPE. Als regisseur en freelance cameraman heeft heel erg veel ervaring met het filmen in het buitenland, zoals o.a. Gambia, Ghana, Kenia, Thailand, Laos, Vietnam, Bolivia, Ecuador, Peru, Jamaica, Costa Rica, etc. Zes maanden verbleef hij als freelance cameraman voor een filmproductie in Zuid-Amerika om op 4200 meter hoogte in Potosí, Bolivia onder barre omstandigheden de documentaire GRITO de PIEDRA te maken.  De internationaal bekroonde documentaire a BLOOMING BUSINESS filmde hij o.a. in de gevaarlijke sloppenwijken van Naivasha in Kenia. Voor stichting Liliane Fonds filmde hij als freelance cameraman en co-regie in diverse oorden in de wereld zoals o.a. Ghana, India en Kenia. Voor de Peruaanse brandwonden stichting verzorgde hij de cinematografie in Lima en omgeving in Peru en voor de documentaire ALL OF US  ging de freelance cameraman de halve wereld over.  Vanwege de brede reiservaring is deze freelance cameraman dus ook inzetbaar in lastige omstandigheden en werkgebieden in het buitenland. Hij kent als freelance cameraman de gevaren en aandachtspunten die een dergelijk gebied met zich meebrengt. Hij werkt onopvallend en gaat zeer zorgvuldig op een persoonlijke wijze om met de lokale mensen en cultuur. Als u dus een professionele ervaren freelance cameraman zoekt, neem dan contact op zodat ook u kunt profiteren van deze geprezen ervaren freelance cameraman voor uw AV productie.

geprezen cameraman gezocht?

De Golden Olive Award die hij ontving voor beste camerawerk beschreef o.a. “The BEST PHOTOGRAPHY award was granted for the master use of framing and shot construction for re-creating the complex human universe endangered and maybe forever destroyed…”
Panasonic International schreef over zijn camerawerk: “Zijn films worden gekarakteriseerd door een intieme beeldtaal, een poëtische structuur en een enorme betrokkenheid. van Zantvoort kijkt met aandacht en neemt ons mee in de wereld van mensen aan de rand, mensen die, geconfronteerd met externe machten (toerisme, internationale handel en massacommunicatie), proberen te overleven. Met groot humanisme toont hij ons letterlijk en figuurlijk een andere wereld – een wereld waarin het leven van elk mens waardevol is.”<