INKLESS | DE INKTLOZE PRINTER


Klant: Tocano
Jaar: 2016
Duur: 3×2 min

Voor een startup van twee TU Delft alumni, maakte we drie korte films over hun revolutionaire inktloze print technologie. De printer die kan printen zonder cartridges, toners of andere verbruiksartikelen. Dit bespaart niet alleen hoge inkt kosten en gedoe met cartridges, maar hierdoor draagt deze uitvinding sterk bij aan een beter milieu. Genoeg reden voor ons om deze uitdaging aan te gaan. De films moesten binnen een week opgeleverd worden en de printer mocht niet gefilmd worden.

De eerste film is voor consumenten. Als de markt interesse heeft, komt er druk op fabrikanten. De tweede film is om fabrikanten duidelijk te maken dat ze in de technologie moeten investeren. De laatste film is toegespitst op de coding markt. Alle zwarte inkt toepassingen van cardridge tot toner kan met deze innovatieve technologie vervangen worden. Dit bespaart kosten en is beter voor het milieu!

De opdrachtgever schreef: ” Wij zijn zeer tevreden over hoe de samenwerking is verlopen. Ze hebben het project met volle passie en inzet aangegrepen en het getuigt van grote klasse dat ze erin geslaagd zijn om binnen een week drie heel mooie eindresultaten af te leveren! Ook de communicatie verliep van begin tot eind vlekkeloos. Ze stopten niet bij de vermelding dat onze wensen niet mogelijk waren, maar dachten steeds constructief mee op welke alternatieve manier we wél tot een gewenst, of beter resultaat konden komen. Ik kan ze dan ook van harte aanbevelen!”

Onze film tijdens het 20.00 NOS journaal

Mede door onze films werd ook het NOS journaal geïnteresseerd en maakte ze dit item voor het 20.00 uur journaal. Ze gebruikte tevens beelden uit onze film.

Ook het NOS journaal van 20.00 uur besteedde er aandacht aan.

TU Delft Startup film
TU Delft startup film