a TRAVELER’S GUIDE2022-08-15T12:32:02+02:00
  • a-travelers-guide-Monkey-drinking-cola-
  • a-travelers-guide-beach
  • tourism-documentary

regisseur: Ton van Zantvoort, Josefien van Kooten
productie:
NEWTON film
taal: Engels
ondertitels:
Engels
lengte: 63 minuten
audio:
5.1 / stereo
formaat:
DCP, h264, TV MXF
ISAN: 0000-0006-1225-0000-M-0000-0000-8
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt21032946/

‘a Traveler’s Guide’ is een visuele, experimentele documentaire van 63 minuten die in gefragmenteerde observaties de blik van een filmmaker toont die over de wereld reist. Een reflectie over toerisme, eenzaamheid, ongelijkheid en onze relatie met dieren en onze planeet.

a-travelers-guide posterLogline:
‘a Traveler’s Guide’ is een visuele experimentele documentaire van 63 minuten die in gefragmenteerde observaties, de blik van een filmmaker toont die over de wereld reist. Een reflectie over toerisme, eenzaamheid, ongelijkheid en onze relatie met dieren en onze planeet.

Synopsis:

‘a Traveler’s Guide’ is een visuele experimentele documentaire film gemaakt van beeldmateriaal dat een filmmaker gedurende 8 jaar heeft gemaakt tijdens zijn reizen. In zijn privé-dagboek schreef hij: “Ik wou dat ik onzichtbaar was, zonder dat mijn eigen aanwezigheid alles verpestte.” Deze film is een commentaar dat nooit een oordeel velt, maar ons doet nadenken over het leven, toerisme, eenzaamheid, ongelijkheid en onze relatie met dieren en onze planeet. Net als de filmmaker reist deze montage de wereld rond op een manier dat we haar schoonheid op een ongepolijste en rauwe manier kunnen observeren, vergezeld met een melancholische lichtheid.

Regisseur Ton van Zantvoort (1979)

Ton van ZantvoortFilmografie (selectie)
a WORLD to SHAPE, 52 min, 2022
SCHAPENHELD, 81 min, 2018
de BENNO TAPES, 54 min, 2015
a BLOOMING BUSINESS, 52 min, 2009
GRITO de PIEDRA, 55 min, 2006
andere films: Past as future, 18 min, 2011; Lovely Planet, 8 min, 2009; Carrousel, 7 min, 2010; Another day in Bombay, 10 min, 2007; Isla Totora, 10 min, 2007; Pack, 5 min, 2005; Moja Mbegu, 5 min, 2004; Items, 25 min, 2003, Khamuvillage, 25 min, 2003

Biografie
Ton van Zantvoort (Heesch, 1979) is een producent, regisseur, cameraman en editor, wiens werk is vertoond op gerenommeerde A- filmfestivals. Hij won tientallen internationale prijzen voor o.a. beste regie, beste camera en beste montage.

Co-regie Josefien van Kooten (1984)

Regisseur Josefien van Kooten HONDS - Teledoc Campus - NEWTON film Filmografie
2020 Documentaire (26 min):’HONDS‘ 
2016
Documentaire(25min):’Good People’ (co-director Anna Witte)
2014 Documentaire (26 min): ‘Pools voor Beginners’ (co-director Anna Witte)
2011 Documentaire (27 min): ‘All the Pretty Little Horses’ (graduate film)

Biografie
Josefien van Kooten (22-01-1984) studeerde af als filmmaker aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Haar werk toont de vrije aanpak die ze vanuit de kunst heeft meegekregen en de sterke wil om iets te vertellen over sociale onderwerpen die voor haar van belang zijn. Haar grote voorliefde voor filosofie zijn in haar films altijd voelbaar, met de dualiteit en complexiteit van een wereld die nooit een kant en klaar antwoord past.

een film van
Ton van Zantvoort & Josefien van Kooten

cinematografie
Ton van Zantvoort

montage
Josefien van Kooten
Nicole Hálová

montage coach
Joost Seelen

sound design
Olivier Nijs

post productie
NEWTON film/ Ton van Zantvoort

producent
Annerose Langeveld

productie
NEWTON film

speciale dank aan
DJ, Momofou Susso and family


Gefilmd tussen 2005 en 2015 in Viet Nam, Costa Rica, Thailand, Mexico, Gambia, Italië, Spanje, Croatië, Peru, Frankrijk, Vietnam, Brazilië, Polen, Dubai, Ghana
© 2022
Deze film is geproduceerd door NEWTON film en kwam tot stand met steun van Stichting Amarte Fonds & Next Talent Program en met archief materiaal dat is gedraaid met steun van Gemeente Breda en Kunstloc Brabant.

a-travelers-guide

datumfestivaloveriglandstadQ&A
12-06-2022Cinema AmbientePanorama section, SALA SOLDATI – CINEMA MASSIMO, 21.30ItaliëTorinoonline
10-09-2022 – 13.30Film by the SeaDutch premiereNederlandVlissingenja
10-09-2022 – 11.30Film by the Sea NederlandVlissingen
10-09-2022 – 12.00Film by the Sea NederlandVlissingen

a TRAVELER’S GUIDE première

juni 11th, 2022|

a TRAVELER'S GUIDE première op 25e CinemAmbiente in Italië Onze nieuwe documentaire a TRAVELER'S GUIDE beleefd de wereld première op zondag 12 juni om 21.30 uur in Italië op het 25e CinemAmbiente filmfestival. De film is onderdeel van de panoramasectie en Ton van Zantvoort zal aanwezig zijn [...]

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top