SCHAPENHELD

SCHAPENHELD 2017-01-24T01:44:25+00:00

Project Description

SCHAPENHELD

in productie, verwacht november 2018

De traditionele schaapherder Stijn leeft met zijn gezin idyllisch in een boerderij in de Brabantse ‘wildernis’. Met hun rondtrekkende kudde schapen, geiten en koeien begrazen en verzorgen ze het heidelandschap. Ze houden niet alleen een eeuwenoude traditie in stand, maar zorgen tevens voor een ecologische rijkdom aan planten en dieren.
Achter het romantische beeld schuilt een harde realiteit. Iedere dag van zes tot zes, door weer en wind voor een inkomen onder het minimum loon. Om in de hedendaagse neo-liberalistische tijd te kunnen overleven, ondernemen ze allerlei nevenactiviteiten. Ze maken streekproducten, gaan naar braderies en organiseren bedrijfsuitjes zoals een workshop ‘leiderschap op de hei’. We ervaren van dichtbij het gevecht dat ze moeten leveren om dit uitstervend beroep in stand te houden. Lukt het ze om voldoende te innoveren of moeten ze hun idealen overboord gooien en is de traditie op sterven na dood?

VERWACHT NOVEMBER 2018

REGIE EN CAMERA
TON VAN ZANTVOORT

PRODUCTIE
NEWTON FILM
SERIOUSFILM

Deze film wordt geproduceerd door NEWTON film in coproductie met seriousFilm en Omroep Brabant i.h.k.v. de Brabantse Beauties en komt tot stand met steun van het Mediafonds.

documentaire-dick-verdult-parnters